Espectacles

Tenet

Eunoia Kolektiva
Catalunya
Eunoia Kolektiva

Tenet representa un món egoista regit per la simetria, on vuit persones viuen sota les estrictes normes de l’harmonia, la perfecció i la bellesa: recorreguts definits geomètricament, moviments compassats en el temps, interaccions preestablertes. Un espai sense capacitat d’improvisació on l’individualisme hi regna imperant, no existeix el conjunt, el col·lectiu.

Aviat, l’harmonia es torna avorrida, la perfecció esdevé monòtona i previsible, allò que era bonic perd el seu encant. Es desperta la consciència col·lectiva i impulsa al grup a esforçar-se per trencar el motlle i allunyar-se de la simetria, introduint petites modificacions en la seva realitat que condueixen a la diversitat i a l’evolució.

Des de l’antiguitat, la humanitat ha volgut definir les normes del món en el qual vivim, trobant en la simetria una quadrícula on encabir la naturalesa. Però, aquestes regles representen la realitat o únicament responen a la nostra necessitat de definir-ho tot per tenir la sensació de control? No podem acceptar la diversitat tal com és sense haver-la de categoritzar? Les excepcions demostren que la regla no sempre s’aplica, especialment quan es tracta de relacions humanes. No hi ha bellesa també en la diversitat? Qui som dins d’un conjunt més gran?

El col·lectiu reescriurà les normes establertes per compartir una experiència heterogènia, discordant i polimòrfica, donant pas a un espectacle de format mitjà, dissenyat per ser representat tant a carrer com en sala, amb una durada aproximada de 50 minuts i destinat a audiències de totes les edats.

Tenet pretén mostrar la força del grup, la unió dels individus que donen pas a un ens encara més gran, la comunitat.

Fitxa artística
  • Intèrprets: Bàrbara Vidal, Blanca Canela, Alessio Martelli, Claudia Aliassi, Guillermo Tricas, Amer Kabbani, Guim Fabré i Bernat Messeguer
  • Idea original i creació: Eunoia Kolektiva
  • Direcció artística: Joan Arqué
  • Acompanyament tècnic: Pablo Monedero “Otto”
  • Acompanyament en moviment: Magí Serra
  • Producció: Cia. Du’K’tO

Col·laboren: Cronopis Espai de Circ, La Tèxtil Rase, Invernadero, La Torreta - Sala Polivalent de Montmeló, Fira de Circ al Carrer, FestiCAM i Fira del Renaixement de Tortosa.

Itinerants
Horari
dissabte 11 12:00
dissabte 11 20:00
Localització

Matí: des de la Pl. del Castell

Tarda: des de l'àrea d'aparcament Sant Francesc

Duració

50'

Edat Públic

Tots els públics