Activitats per a professionals

El període d’acreditació virtual ha acabat. A partir d'ara, el procés serà de forma presencial a les oficines de l’Àrea Professional.

Recollida d'acreditacions

Castell del Cambrer (Plaça del Castell, 3A)

Horaris Àrea PRO

 • Dimecres 8: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h
 • Dijous 9: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h
 • Divendres 10: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h
 • Dissabte 11: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h

Totes les activitats professionals són presencials

Dimecres 8 de maig


Què fan per tu les distribuïdores?

11:30 h - 13:00 h
Cal Massó
Castellà

*Activitat organitzada en col·laboració amb ADGAE i la CDAEC, Col·lectiu de Distribuïdores d'Arts Escèniques de Catalunya.

Una activitat/taller dinàmic on es parlarà de distribució, dels diferents perfils professionals de les persones/entitats distribuïdores i del paper important que juguen en la valoració d'un espectacle en el mercat. Hi participaran companyies i distribuïdores del territori i de projecció internacional.


Presentació del llibre “Producción y distribución de artes escénicas.
Apuntes desde la experiencia”

13:00 h - 13:30 h
Cal Massó
Castellà

Presentació a càrrec de l’autora: María Ángeles Marchirán

María Ángeles Marchirán ens presenta el llibre “Producció i distribució d'arts escèniques. Apunts des de l’experiència”. Un dels pocs llibres dedicats al camp de la distribució de les arts escèniques, una professió encara desconeguda i invisibilitzada dins i fora del sector. La seva autora ha volgut reflectir per escrit no només la seva experiència professional, sinó tota mena de consells, anècdotes i apunts sobre les llums i les ombres de la venda d'espectacles des d'un prisma que va molt més enllà de la transacció comercial. Un "manual d'acompanyament", com ella mateixa ho denomina, que parla de l'intens i acurat treball que hi ha darrere de la data d'una representació. Un llibre de capçalera per a professionals del sector i pels aspirants a ser-ho.


Entrega del premi audiovisual Fira Trapezi 2023

13:30 h a 14:00 h
Cal Massó
Català

El jurat farà l’entrega de premis de la quarta edició del certamen que té com a finalitat donar visibilitat al circ i al seu entorn a través del llenguatge audiovisual en la categoria “Experiències de circ”.


Inauguració oficial

17:30 h
Castell del Cambrer

Inauguració oficial de Fira Trapezi per part d’alcaldia i organització i, seguidament, assistència a l’espectacle inaugural que dona el tret de sortida a la 28a edició de la fira.

Dious 9 de maig


Taules PRO (Speed Meetings)

10:45 h - 13:00 h
Cal Massó
Català o castellà o anglès

*Activitat organitzada en col·laboració amb CircoRED i APCC

Activitat per donar a conèixer propostes de circ de companyies catalanes i de la resta de l’Estat a responsables de programació catalans, estatals i internacionals. Les trobades s’organitzaran per taules temàtiques segons el tipus de propostes artístiques (tipus de públic al qual s’adrecen, espai escènic que requereixen, etc.). Cada taula comptarà amb diversos programadors/es i companyies que explicaran en 6 minuts els seus espectacles.

L’objectiu és facilitar el coneixement de la diversitat de propostes de circ existents actualment als responsables de programació. Es tracta de contactes inicials que volen propiciar i facilitar les relacions professionals entre companyies i teatres, ajuntaments i festivals.

 • Trobada entre programadors/es i companyies de circ, organitzada per taules temàtiques segons el tipus de propostes artístiques. Cada companyia disposarà de 6 minuts per fer la presentació del seu espectacle.
 • Dijous 9 de maig de 10:45 h a 13:00 h.
 • Activitat exclusiva per a persones sòcies de l’APCC, de la resta d’associacions membres de CircoRED i per a companyies programades a Fira Trapezi 2024.
 • Data límit d'inscripció de companyies i programadors/es: 5 de maig
 • Places limitades. S'assignaran per ordre d'inscripció.
 • Només es pot inscriure una persona de cada companyia.
 • La confirmació de les places i de la taula assignada es farà pocs dies abans de l'activitat (data aproximada: 7 de maig).
 • Si tens dubtes et pots adreçar a Clara Faura: [email protected]

Vermut PRO

13:00 h
Cal Massó

En acabar la trobada entre professionals s’oferirà un vermut i serà el moment per iniciar noves converses o continuar-ne de pendents de forma més distesa. Aquesta trobada és oberta a tots/totes els/les professionals inscrits/es a Fira Trapezi.


BDC - Barcelona Districte Cultural

16:00 - 17:00
Cal Massó

La 15a edició de tardor del Barcelona Districte Cultural programa més de 200 sessions per a públic general, incloses activitats complementàries i sessions per a públic escolar. El programa, extens i plural, fa voltar trenta-quatre noves propostes que inclouen espectacles de circ. Són més de 230 funcions amb sessions per a escoles i instituts incloses i un seguit d’activitats complementàries com col·loquis, presentacions o tallers.

Divendres 10 de maig


Presentació programa AleHop

10:00 h - 11:00 h
La Palma (Sala Polivalent)
Català

*Activitat organitzada en col·laboració amb ICEC

Presentació professional d”Ale-hop”, sèrie dedicada al circ català en el marc de la fira de Trapezi amb 3CAT, productora Createl i ICEC. Serà un passi resum i una trobada dels artistes que hi han participat.


Showcase

11:00 h - 13:30 h
La Palma

La Palma acollirà el showcase de la fira d'enguany, seguint amb l’èxit obtingut en l’edició anterior. Els professionals que ho desitgin podran veure la presentació d'extractes de 10 a 20 minuts d'espectacles que estan en fase de creació o estrenats recentment.

Actuacions

 • Andreu Casadellà - Trapezi washington
 • Aurora Caja - Acrobàcia
 • Vivian Friedrich - Investigació amb nous materials
 • Circ Vermut - Màstil
 • Cia. If - Corda teixida
 • Nadine O’Garra - Acrobàcia

Dinar PRO

14:00 h - 16:00 h
La Palma

Convidem a un dinar informal a tots/totes els/les professionals inscrits/ites a la fira. És el punt de trobada que engloba tots els agents: artistes, equips tècnics, programadors/es, organitzadors/es, personal institucional, etc. Creem l’espai adient per fomentar les converses de sobretaula.


Cloenda Dinar PRO amb Les Couchers

Fragment adaptat de 20 minuts
La Palma

*Activitat organitzada en col·laboració amb COFAE

La companyia Les Couchers dinamitzaran la clausura del Dinar PRO amb un fragment del seu espectacle. Programador, artista, distribuïdor, en definitiva, professional del sector, fart de tantes reunions, xous, presentacions i menjars? Cansat de digestions difícils a la fira? Les Couchers són les sortides, vull dir, la teva sortida. Amb les seves tècniques innovadores i la seva especial saviesa, t'ensenyaran a manejar-te. No et canviaran la vida i potser tampoc la fira, però faran que riguis en ella!


TRAPEZI PRO CATALAN ARTS

Ubicació

Castell del Cambrer
Plaça del Castell, 3A, Reus

Horaris

 • Dimecres 8: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h
 • Dijous 9: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h
 • Divendres 10: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h
 • Dissabte 11: 10 h - 14 h / 16 h - 19 h

Contacte

Bruno Valls +34 603 33 71 53

Mar Puig +34 693 72 11 51

[email protected]